Kodkalendern 2022

Den 1 december kl 08.00 så startar årets kodkalender. Kodkalendern har en daglig uppgift fram till julafton som skall lösas mha programmering. Det är Unga programmerare som arrangerar kodkalendern och uppgifterna är av typen enklare problemlösning där fokus ligger på grunderna i programmering och är ett bra sätt att träna och bli duktig på loopar, listor samt stränghantering.

Varje dag klockan 08.00 så släpps en ny uppgift och i samband med att nästa uppgift släpps så kommer också ett lösningsförslag på gårdagens problem att finnas tillgängligt.

Kan vi utmana varandra och publicera våra svar på uppgiften i Classroom: Tävlingsprogrammering? Skriv svaret eller ta en skärmdump på svaret och publicera det i den dagens inlägg på Classroom. Oavsett om vi får rätt eller fel svar så kan vi sedan diskutera lösningar och även visa våra egna lösningar. 24 timmar har vi på oss, sedan får vi svar och lösningsförslag från kodkalendern.

Denna uppgift är lämplig för samtliga elever som läser programmering, sedan är vissa uppgifter svårare än andra.

Länkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.