Advent of Code 2022

Äntligen är det dags för Advent of Code 2022 vilket är en svårare kodkalender än Unga programmerares variant. Advent of Code levererar ett problem i två steg varje dag, den som löser uppgiften först får flest poäng och på skolan har vi en egen leaderboard. Om du vill vara med och tävla så anmäl dig på länkarna nedan. Denna kodkalender börjar på en lagom svår nivå men blir svårare och svårare ju närmare jul vi kommer. De senaste åren har lärare och elever kunnat vara med fram till lucia, sedan har uppgifterna blivit ganska svåra och endast ströpoäng har lyckats hämtas in. Kanske kan vi hjälpa varandra och även pusha varandra lite längre än tidigare.

Fokus på dessa uppgifter är problemlösning och databearbetning då det inte sällan är ganska stora datamängder som skall analyseras. Olika personer får olika inputdata så om svaret för din kompis är 1974 så är säkerligen ditt svar något annat.

Uppgifterna släpps 06.00 varje morgon fram till den 25 december.

Länkar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.