Julkalender

Äntligen är det december och vi kan fokusera på alla julkalendrar som är kul på riktigt, alltså programmeringskalendrar.

Unga programmerare kör sin kodkalender där de dessutom går igenom lösningen på varje lucka dagen efter. 2020 körde de Python som programmeringsspråk och det fanns en hel del relativt enkla uppgifter att arbeta med.

Nästa kalender är lite mer utmanande och det är advent of code där det varje dag släpps två uppgifter, den andra öppnas först när man har löst den första. Här har jag skapat en privat leaderboard för elever på Alströmergymnasiet och här kan vi utmana och tävla mot varandra. Den som löser uppgiften först får flest poäng i vår privata leaderboard. Koden till Alströmergymnasiets leaderboard är 1010581-f4aa0c45.

Har du hittat någon annan julkalender med fokus på programmering, eller problemlösning, så skriv gärna detta i kommentarsfältet här under.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.