Att dölja Frames i Tkinter

Att jobba med flera fönster i Tkinter kan man göra på olika sätt. Ett sätt är att hela tiden skapa nya fönster men det blir snabbt rörigt och det kan också vara svårt att få med alla variabler som du behöver till det nya fönstret.

Ett bra alternativ är att jobba med olika Frames. En Frame är en ruta i fönstret som man kan visa, denna Frame, som är en widget, kan innehålla andra widgets. Fördelen är sedan att man kan välja att visa/gömma olika frames beroende på vad som skall visas i fönstret.

I detta videoklipp så visar han hur man med hjälp av en meny kan välja vilken Frame som skall vara synlig. Funktionaliteten är likadan ifall man vill dölja/visa olika Frames via knappar eller på något annat sätt. Meny är ju alltid ett bra alternativ för att växla vyer mellan olika delar av ett program.

Using Frames With Menus – Python Tkinter GUI Tutorial #47 (Codemy.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.