SiteOrigin Page Builder

WordPress har sina fördelar när det gäller att bygga upp inlägg och enklare sidor men för att bygga upp mer avancerade sidor och hela webbsidor så behövs något annat.

Det finns ett antal plugin som hjälper dig att bygga dessa sidor, flera av dem är både kraftfulla och dyra men det finns också de alternativ som är helt gratis. Vi skall kolla på SiteOrigin Page Builder.

Så länge vi väntar på WordPress 5.0 så är den enkla editorn standard men snart så är det Gutenberg som gäller, iaf som förvald editor. SiteOrigin fungerar lika bra i Gutenberg vilket du kan se på filmen här nedan. 

Hur du använder SiteOrigin Page Builder med Gutenberg

Det finns några ytterligare tillägg som kan vara intressanta att jobba med tillsammans med SiteOrigin och dessa hittar du bland tilläggen genom att söka efter SiteOrigin eller välja att ladda ner och aktivera dessa när du jobbar med SiteOrigins olika delar och widgets.  

Alternativ

Det finns som jag skrev tidigare alternativ till SiteOrigin Page Builder, de som är mest använda är Beaver Builder, Divi och Elementor. Beaver Builder har funnits i en gratisversion och Elementor har en gratisversion som är enormt nedbantad. För den som jobbar med professionell utveckling i WordPress så ingår minst en av dessa i verktygslådan.

Ett alternativ som är gratis är Brizy – Page Builder som är relativt ny bland dessa tillägg och som du kan testa om du vill.

Uppgift

Uppgiften är att bygga upp en webbplats, bestående av en eller flera sidor, för ett lämpligt projekt. Jag har tänkt att Net Ingenjörerna skall kunna redovisas på detta sätt. Fundera på hur du vill bygga upp sidan och träna sedan på SiteOrigin Page Builder så att du får det som du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.