Uppgift WordPress

När WordPress är installerat och ni har börjat komma igång med detta verktyg så är det dags att kolla på säkerheten för er applikation. Just den WordPress som ni har installerat för tillfället är ju något som skall användas i skolans värld men det är inte osannolikt att ni senare kommer sätta upp applikationer som kommer vara kritiska och höga krav på uptime.

Här följer ett antal bra länkar främst om säkerhet, läs igenom, reflektera och fundera på vad av detta som du behöver använda dig av.

För att ge lite ytterligare inspiration så kommer här några skärmklipp från min WordPress. Fundera på vad de olika pluggarna gör och om det är något du skulle kunna ha nytta av.

En av pluggarna har ökat säkerheten för mig när det gäller inloggning så att min inloggningsruta ser ut så här.

Hos Binero så kan du lägga till ett SSL-certifikat som heter Let’s Encrypt, läs på och ta beslut om hur du vill göra där.

Uppgift

Gör ett inlägg i din WordPress där du beskriver vad du har läst, vad du tar till dig och vilka plugins som du har valt att installera. Har du haft funderingar på andra plugins som du har avstått av olika anledningar så beskriv den processen, hur du har tänkt när du valde bort en specifik plugin. Huvudfokus skall ligga på;

  • Hur du har höjt inloggningssäkerheten.
  • Hur du skyddar dig mot oönskade kommentarer.
  • Hur du säkerhetskopierar din WordPress.

1 kommentar

  1. Länk till IT-Tanten uppgift

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.