EE16: TIS-banken med databas del 3

Denna lektionen jobbade vi bara med databasen och vi började med att köra vårt sql-script i phpmyadmin för att skapa databasen där. Du väljer det script som du byggde i Vertabelo eller så använder du det script som finns i mitt tidigare inlägg.

Sedan manipulerade vi data genom phpmyadmin och lade särskilt fokus på att förstå och lära oss bygga egna sql-satser. Fokus i kursen är inte att du måste vara grym på att bygga dem själv, men du skall kunna bygga dem med hjälp av phpmyadmin. För när vi skall prata med databasen från php-applikationen så kan vi bara skicka sql-satser och då behöver du kunna styra detta.

Här kommer det dokument med exempelkoder som vi använde oss av.

Uppgifter

Då den andra lektionen består av redovisningar från tidigare kurs så vill jag att du på egen hand gör följande.

  • Skapa ytterligare en användare.
  • Skapa två konton till denna användare, se till att dessa konton INTE har samma namn.
  • Se till att alla konton har 2-5 transaktioner, både insättningar och uttag (negativa värden) så att vi nästa gång kan plocka fram saldo för de olika konton som finns.
  • När du har gjort detta, ta några skärmdumpar och publicera som ett inlägg på din WordPress. Skriv också i punktform om något var svårt, om det är något du funderade över som vi kan svara på när vi jobbar vidare eller om du har någon annan tanke som du inte fick möjlighet att uttrycka på lektionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *