TE16 onsdagen 21 februari 2018

Hej.
Idag är jag hemma och tar hand om ett sjukt barn, någon bör komma till lektionen och ta närvaro. Jag hade tänkt prata om Webbens historia och presentera den uppgiften som skall göras där men det får vi ta vid ett senare tillfälle. Istället vill jag att du börjar jobba med avsnittet ”VALIDERING, ANVÄNDARAGENTER OCH TILLGÄNGLIGHET” under Moment05 i Webbutveckling01. [http://kursolle.se/weuweb01/moment05.php]
Dagens uppgift blir följande;
  1. Läs om validering, detta har vi pratat om tidigare men det är viktiga verktyg att kunna hantera inför projektet senare. I Uppgiften står det att du skall validera din samlingssida vilket jag vill att du skall göra. Om du inte har validerat Paolos Webbtjänst på ett bra sätt så är det läge att göra detta nu.
    Redovisa genom skärmdumpar och förklaringar i inlägg som du gör på din WordPress.
  2. Läs på om användaragenter, där du skall testa din webbsida i olika webbläsare och enheter. Här finns flera länkar som jag behöver uppdatera under dagens gång så om en länk inte fungerar eller visar något som verkar konstigt så hoppa över den länken för tillfället och återkom. Tanken var ju att jag skulle gå igenom detta avsnitt senare. Utvecklarläget i Chrome hittar du genom att högerklicka med musen och välja ”Inspektera”. Alla webbläsare har liknande funktioner och dessa är användbara när du utvecklar.
    Redovisa genom skärmdumpar och förklaringar i inlägg som du gör på din WordPress.
  3. Läs på om tillgänglighet. Gör sedan uppgiften och se vad du får fram av resultatet. Detta är lite mer klurigt så detta behöver jag gå igenom en gång till inför slutprojektet men det skadar inte att ha kikat på det.
    Redovisa genom skärmdumpar och förklaringar i inlägg som du gör på din WordPress.
Sidan kommer uppdateras under dagen då viss info fortfarande gäller förra årets krav och några länkar behöver förändras.
Jag tror att ni klarar av att arbeta med dessa uppgifter på egen hand. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *